Over mij

pasfotoNa het behalen van een bachelor in de journalistiek (2004 – 2007) en een master in de internationale politiek (2007 – 2009) koos ik ervoor om in 2010 aan de slag te gaan voor De Ware Tijd, een van de grootste ochtendbladen van Suriname én de krant waar ik eerder al drie maanden stage had mogen lopen.

Na mijn jaar als redacteur bij De Ware Tijd kon ik in Suriname aan de slag als freelance correspondent. In eerste instantie schreef ik voornamelijk voor Het Parool en Algemeen Dagblad, vanaf eind 2011 was ik vaste correspondent voor Trouw.

Voor Trouw maakte ik vooral grotere reportages en producties, niet alleen over Suriname maar ook over andere landen in het Caraïbische gebied. Nieuwsfoto’s verkocht ik aan bij het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), Engelstalige stukken verkocht ik aan Associated Press. Daarnaast schreef ik ook op regelmatige basis voor De Groene Amsterdammer en was ik af en toe te horen op VPROVRT Radio 1 en BNR.

boekAangezien Paramaribo mijn standplaats was, vond ik het ontzettend fijn ook voor een lokale opdrachtgever te kunnen freelancen, meer bepaald het maandblad Parbode.

Ten slotte heb ik heel wat productiewerk gedaan (HBO, BNN, Vice, CGTN…), heb ik grote reportages gemaakt voor De Standaard, Leeuwarder Courant, Ché, P Magazine, De Morgen, Nieuwe Revu; werkte ik bijna twee jaar lang voor Radio Nederland Wereldomroep; schreef ik voor verschillende vakbladen over Surinaamse onderwerpen…

Een van de meest intensieve opdrachten die ik heb afgerond was – samen met goede vriend en collega Ivo Evers – een boek schrijven over de verkiezing van Desi Bouterse tot president van Suriname in 2010. Dat boek, ‘Bouterse aan de macht‘, is in september 2012 verschenen bij uitgeverij De Bezige Bij in Amsterdam.

Na acht jaar Suriname besloot in eind 2017 dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Sindsdien woon ik in Brussel, waar ik werk als journalist voor De Standaard.