Trouw: ‘Paramaribo met pagara’s het nieuwe jaar in’

Voor de echte vuurwerkgekte moet je in Suriname zijn. Paramaribo is door de Amerikaanse nieuwszender CNN al eens aangeprezen als een ‘fantastische nieuwjaarsbestemming’, net zo bijzonder als Barcelona of Rio de Janeiro.
De vuurwerkgekte in Suriname zorgt tot in alle uithoeken van de stad voor dagenlang onophoudelijk geknal. Het feest heeft bijna iets sacraal. Weken voor de eerste vuurpijlen wettelijk mogen worden aangestoken, brengen media nauwgezet verslag uit van de indrukwekkende hoeveelheden die dit jaar weer zijn ingeklaard in de haven. De cijfers worden keurig bijgehouden, en dat in een land waar verder amper statistieken zijn. Dit jaar gaat het om 64 volle containers uit China. Goed voor net geen 1,5 miljoen euro, duizelingwekkend veel voor een bevolking van een half miljoen mensen. Een bevolking die bovendien moet rondkomen van een gemiddeld maandsalaris van 500 euro.

pagara

Lees dit artikel op Blendle