De Standaard: ‘Cara Pils in de tropen’

Winkelmedewerkers in rode jasjes dragen de inkopen van elke klant naar diens wagen. Flatscreenschermen die tussen de verschillende afdelingen hangen, tonen live voetbalwedstrijden of nieuwsuitzendingen. En de uit Florida geïmporteerde sinaasappelen kosten er omgerekend drie euro per kilo.
Op het eerste gezicht heeft de luxueuze supermarktketen Choi’s in Suriname – een Nederlandse ex-kolonie ten noorden van Brazilië met een half miljoen inwoners – helemaal niks gemeen met de Belgische prijzenvechter Colruyt. Tot je merkt dat op de winkelrekken naast de Amerikaanse en Europese luxeproducten net zo goed bokalen zilveruitjes, gepelde tomaten en mayonaise staan van het merk Everyday, en pakken melk en fruitsap van Boni, allebei huismerken van Colruyt Group.

carapils

Lees dit artikel op Blendle