Groene: ‘Zelfs de politici houden het voor gezien’

De Verenigde Staten, Italië, de Malediven. Toen het Guyanese ochtendblad Stabroek News onlangs ex-ministers van de vorig jaar weggestemde regering opbelde om te vragen waar zij nu wonen en werken, bleek een flink aantal van hen het Zuid-Amerikaanse land de rug te hebben toegekeerd. ‘Terugkeren naar Guyana? Nee, dat zit er voorlopig niet in’, zei Robert Persaud, voormalig minister van Natuurlijke Hulpbronnen, tegen de krant.
Dat zelfs de (voormalige) toppolitici van Guyana andere oorden opzoeken zodra dat kan, toont aan hoe nijpend het probleem van de braindrain is waarmee het enige Engelstalige land van het continent worstelt. Uit onderzoek van het Internationaal Monetair Fonds blijkt dat liefst driekwart van alle Guyanezen met een bachelor- of masterdiploma er uiteindelijk voor kiest om in de Verenigde Staten te gaan wonen. Geen enkel ander land in Zuid-Amerika komt zelfs maar in de buurt van dat cijfer.

guyana

Lees dit artikel op Blendle